Draaiwerk

 

Sommige juwelen, vooral trouwringen komen recht van de metaaldraaibank, die de ring bewerkt met groeven, en vormen kan bijtelen.

Meerdere ringen, elk apart gedraaid en soms in verschillende kleuren kunnen later gemonteerd worden tot één ring en verschillende oppervlaktebewerkingen zoals zandstralen, matteren of rhodieren maken elk model uniek.

Zetten van edelstenen

 

Geen enkele van onze edelstenen wordt gelijmd.  Alle edelstenen worden vastgehouden in een gouden zetting. 

Edelsteenzetter vereist echt vakmanschap. 

Er zijn ontelbare manieren om edelstenen in een juweel te zetten. De meest voorkomende is de griffe-zetting. We brengen inkepingen in de rechtopstaande gouden staafjes, waarin we de gordel van de steen vastzetten.

Momenteel is ook de pavé-zetting en de kasteel-zetting in trek.

Kom gerust eens langs om alle types van zettingen te bekijken. Hun voor- en nadelen te ontdekken.

nieuwe juwelen

met jouw oud goud

 

Als we goud tot zijn smeltpunt opwarmen, kunnen we het in vormpjes gieten, die onmiddellijk volledig die onderdelen voortbrengen om later te assembleren tot een juweel. Maar ook volledig gemodelleerde ringen, hangers, en oorringen komen zo uit de 'geute'. De braampjes wegvijlen, opschuren en oppolieren en klaar.

Eventueel bezetten we de stukken met edelstenen of diamant. Alles kan in wit, geel of roze 18kt goud.

nieuwe juwelen

met jouw oud goud

 

Wij graveren in alle juwelen die gemaakt zijn in goud 18karaat.

Vraag ons om het even wat, en wij graveren het in uw ring of hanger. 

Naamgravures, een tekening of foto, wapenschild, logo,...

Handwerk

 

Veel juwelen, vooral de exclusieve,  maken we volledig met de hand.

We smelten goud tot een tablet, die we walsen tot een plaat die we verzagen in verschillende patronen. Deze patronen solderen we samen tot een hanger, oorringen of ring. Vervolgens vijlen we de bolle randen aan het juweel. Opschuren, oppolieren, edelstenen zetten en opnieuw polieren, mat aanbrengen en klaar om u te bekoren ...

Polieren en rhodiëren

 

Kom gerust binnen voor een gratis polierbeurt van uw juwelen in goud 18karaat.
Half-fabrikaten of gedragen juwelen vertonen krasjes die uw juweel er mat doen uitzien. Wij smelten al deze krasjes toe door uw juweel op verschillende manieren aan te duwen tegen een ronddraaiende borstel (3000 toeren per minuut).

Welke keuze uit verschillende soorten borstels en vetten we hierbij gebruiken is ons keukengeheim en tevens ook een kunst. Eén verkeerde beweging, en een juweel kan schade oplopen door de immense kracht van de draaiende borstels...

Juist polieren eist vakkundigheid !