PASSIE VOOR JUWELEN

FABRIGOLD vloeit voort uit een vier generaties lange traditie van juwelenfabrikatie, gespecialiseerd in 18kt goudenjuwelen en diamant, parels en edelstenen.

We brengen u zowel jaarlijks een juwelencollectie als puur maatwerk. Daarnaast importeert FABRIGOLD exquise collecties uit het buitenland. Vooral uit landen als Spanje, Duitsland en Italië.

 

We besteden in het belang van een lage prijs ook werk uit aan fabrieken in lageloonlanden als India, Thailand, Hong Kong en China.Natuurlijk worden nog veel juwelen bij ons gemaakt.

 

Zowel machinewerk als puur artisanaal handwerk zijn ons professioneel team genegen. Wij zetten dagelijks echte vakmensen aan het werk: van ontwerper, over goudsmid, gemologe, edelsteenzetter, handgraveur, parelrijgster, polisseuse, ... Samen met al deze gedreven mensen zetten wij ons in om voor u het juweel van uw dromen te fabriceren.

 

Kom naar ons met een eigen ontwerp, foto of tekening. Wij houden van een uitdaging.

Draaiwerk

 

Sommige juwelen, vooral trouw-ringen komen recht van de metaaldraaibank, die de ring bewerkt met groeven, en vormen kan bijtelen.

Elke apart gedraaide ring, soms in verschillende kleuren kan later gemonteerd worden tot één ring en verschillende oppervlakte-bewerkingen zoals zandstralen, matteren of rhodieren maken elk model uniek.

Zetten van edelstenen

 

Geen enkele van onze edelstenen wordt gelijmd. Alle edelstenen

worden vastgehouden in een gouden zetting. 

Edelsteenzetten vereist echt vak-manschap. 

Er zijn ontelbare manieren om edel-

stenen in een juweel te zetten.

De meest voorkomende is de

griffe-zetting. We brengen inkepin-gen in de rechtopstaande gouden staafjes, waarin we de gordel van de steen vastzetten.

Momenteel is ook de pavé-zetting en de kasteel-zetting in trek.

Kom gerust eens langs om alle types te bekijken. Hun voor- en nadelen te ontdekken.

nieuwe juwelen

met jouw oud goud

 

Als we goud tot zijn smeltpunt opwarmen, kunnen we het in vormpjes gieten, die onmiddellijk volledig die onderdelen voort-brengen om later te assembleren tot een juweel. Maar ook volledig gemodelleerde ringen, hangers, en oorringen komen zo uit de 'geute'. De braampjes wegvijlen, opschu-ren en oppolieren en klaar.

Eventueel bezetten we de stukken met edelstenen of diamant. Alles kan in wit, geel of roze 18kt goud.

Graveren

 

Wij graveren in alle juwelen die gemaakt zijn in goud 18karaat.

Vraag ons om het even wat, en wij graveren het in uw ring of hanger. 

Naamgravures, een tekening of foto, wapenschild, logo,...

Handwerk

 

Veel juwelen, vooral de exclusie-ve, maken we volledig met de hand. We smelten goud tot een tablet, die we walsen tot een plaat die we verzagen in verschillende patronen. Deze patronen solderen we samen tot een hanger, oor-ringen of ring. Vervolgens vijlen we de bolle randen aan het juweel. Opschuren, oppolieren, edel-stenen zetten en opnieuw polieren, mat aanbrengen en klaar om u te bekoren ...

Polieren en rhodiëren

 

Kom gerust binnen voor een gratis polierbeurt van uw juwelen in goud 18karaat.
Half-fabrikaten of gedragen juwelen vertonen krasjes die uw juweel er mat doen uitzien. Wij smelten al deze krasjes toe door uw juweel op verschillende manieren aan te duwen tegen een ronddraaiende borstel (3000 toeren per minuut).

Welke keuze uit verschillende soorten borstels en vetten we hierbij gebruiken is ons keukengeheim en tevens ook een kunst. Eén verkeerde beweging, en een juweel kan schade oplopen door de immense kracht van de draaiende borstels...

Juist polieren eist vakkundigheid !